Bloggportalen och bristande funktioner, hur man rankar på alla heta ord

Bloggportalen.se

Bloggportalen.se

Som Magnus Bråth har påpekat i sitt tidigare inlägg, som också finns avhandlat tidigare i denna blogg så har Bloggportalen.se stora brister i sin algoritm.

Jag satt och sneglade lite på hur det gick för Magnus och hans övertagande av Bloggportalens topplista och såg att en ful fisk har slagit sig in på alla orden i topplistan, hur har då detta gått till? Naturligtvis får inte fisken någon lägg, men sök på det passande namnet ”Nimrod” för att se vad jag talar om.

Jo, det fungerar som så att Bloggportalen indexerar dom ord du har på sidan när du pingar. Efter att du har ”pingat” så kan du snabbt radera dessa ord och låta bloggportalen faktiskt tro att du har bloggat om alla dessa saker på din sida. Detta resulterar i att Bloggportalen listar din blogg/sida överst på alla topics, som den senaste som har skrivit om ämnet i fråga.

Vilket naturligtvis resulterar i massor av trafik och att du hamnar högt i bloggportalens placeringar

Personligen är jag inte så upptagen av bloggportalen, men ser att dom påverkar väldigt många bloggar, därav anser jag att dom borde uppdatera sin algoritm och få bukt på detta fuskande.
OBS!: Naturligtvis fuskar jag själv i detta inlägg för att demonstrera effekten

Detta bör alltså tas som en uppmaning till bloggportalen.se om att fixa sina brister och felaktigheter.

Läser du detta så skulle jag verkligen uppskatta en Retweet eller om du publicerade det på facebook/din blogg för att sprida det ytterligare.


Vänligen,
Fredrik Näs


12 tankar kring ”Bloggportalen och bristande funktioner, hur man rankar på alla heta ord

 1. Fredrik Näs

  Tydligen så fungerade det fint, då jag under natten tog första position på samtliga poster i Bloggportalen.

  Tragiskt att dom inte har valt att täppa till detta hål, då det innebär att listan inte har någon form för integritet.

  Jag vet också att Magnus nu även testar en sak till, mer om detta senare.

  Vänligen,
  Fredrik Näs

 2. Johan

  Jag tror du har missuppfattat det här lite. Bloggsök är en sökmotor, inte en topplista, så det är klart du hamnar först i träfflistan om du söker på unika ord från ditt blogginlägg.
  Du kanske har missat att träfflistan inte är rankad överhuvudtaget utan sorterad i kronologisk ordning, är ditt inlägg nyast hamnar det först.

  Sedan att det går att spamma in termer i topplistan över mest sökta termer är en annan historia, det har varit allmänt känt sedan länge.

 3. Fredrik Näs

  Hej Johan ja topplista är fel uttryck, men faktum kvarstår att du kan toppa alla sökord bara genom att nämna det och sedan radera texten, naturligtvis något som går att utnyttja för att boosta trafik.

  Min blogg är inte anmäld i mode, resor, religion diverse andra grupper, men ändå så kan jag stoppa in min post på helt orelevanta listor, och därmed få trafik ifrån dom.

  Det behövs något sorts filer för att reglera så att det inte missbrukas. Fe.x att man bara får ta med X antal söktermer från topplistan över mest populära söktermer, alternativt att dom grupper söktermer efter kategori, eller kategori av bloggar dom förekommer på.

 4. Magnus

  Jag tycker nog att kalla det en sökmotor är att ta i, det är mer en lista över det senaste spammet. Att visa alla inlägg som alls innehåller ett ord i kronologisk är ju den simplaste och sämsta lösningen man kan tänka sig.

 5. Fredrik Näs

  För er som testar detta så kan det vara bra att stänga ute google bots från sidan, eftersom google inte ser possitivt på gömda stickord, åtminstone inte ord som göms med samma färg som bakgrund.

 6. Siv

  Hej Magnus,
  tack för att du är så observant. Jag är en idog bloggare, men kommer aldrig upp på Bloggportalen, trots att jag har ett hundratal besök dagligen på min blogg…

 7. Siv

  tack för att du är så observant, jag har gett upp för längesen att få synas på denna portal, men har trots det ett hundratal besök på min blogg dagligen…mina läsare är framförallt från USA i och för sig…

 8. Stefan

  Du råkar möjligtvis inte ha någon statistik på om denna metoden egentligen ger några besökare? Jag håller själv på att leka med olika tekniker på Bloggportalen just nu men har inte lyckats hitta något som resulterar i någon nämnvärd trafik.

Kommentarer är stängda.